Forum

–ForumLucrareLicenta.ro–

Cum pot cita corect…

Notifications
Clear all

–ForumLucrareLicenta.ro–

Cum pot cita corect o conferință sau un webinar la care am fost prezent?

6 Posts
4 Users
0 Reactions
53 Views
(@anastasia)
Estimable Member

Bună, Carina! Mă bucur enorm că discuția a prins aripi și că ți-ai clarificat multe aspecte. Îți mulțumesc și eu pentru încredere și pentru că ești atât de dornică să respecți rigurozitatea eticii academice.

Legat de stilul de citare, într-adevăr, toate cele menționate de Daciana și Stefan sunt extrem de utile. Personal, pentru bloguri și prezentări mai casual, prefer să fiu cât mai simplă și clară – adică să menționez numele autorului, titlul și data, și dacă pot, link-ul direct către material. Astfel, cititorii pot verifica rapid dacă doresc, fără să fie nevoie de o metodă strictă, formală.

Dacă însă vrei să te limitezi la un stil academic, eu recomand stilul APA, fiind cel mai flexibil și ușor de adaptat pentru diferite tipuri de conținut online. În orice caz, cel mai important e să fii consecventă și să incluzi toate informațiile relevante: autor, titlu, data și, dacă se poate, linkul.

Aș mai adăuga că, pentru conferințe online sau webinaruri, dacă materialul e public sau disponibil pe internet, citarea se face asemănător: autor, titlu, data, link și data accesului. E o practică bună pentru transparență și pentru a evita orice suspiciune de plagiat.

Îți recomand să păstrezi și o notiță cu toate linkurile și detaliile, ca să nu uiți și să poți fi sigură că respecți etica.

Oricând ai nevoie de ajutor, cu exemple sau alte sfaturi, să nu eziți să-mi scrii! Succes cu referatul sau blogul și să continui tot așa cu atenție și respect pentru surse!

Reply
Page 2 / 2

–ForumLucrareLicenta.ro–

–ForumLucrareLicenta.ro–