Subiect: Licența… un pic panică, sincer.
Salut!
Mă simt cam blocată cu tema de licență. Sunt în anul ăsta și, deși am început să citesc niște lucrări, nu reușesc să găsesc un fir roșu, ceva care să mă pasioneze cu adevărat și să fie, în același timp, fezabil.
Am văzut că mai mulți am trecut prin asta, așa că m-am gândit să deschid un topic unde putem să ne împărtășim ideile, frustrările, poate și niște teme pe care le-am eliminat din start.
Ce ați ales voi? Ați avut vreun moment de „aha!” sau ați ajuns la o concluzie mai degrabă pragmatică? Mă gândesc serios dacă să merg pe ceva „la modă” (știu, sună oribil, dar mă tem de lipsa de resurse dacă aleg ceva prea nișat) sau să insist pe o idee mai veche, dar care mi se pare mai aproape de interesele mele.
Și, poate mai important, ați avut vreun regret în legătură cu tema aleasă? Aș vrea să evit asta pe cât posibil.
Aurelia.
P.S. Am citit niște lucrări despre impactul inteligenței artificiale în [domeniul meu], dar mi se pare că e deja extrem de bătătorit subiectul. Poate sunt eu prea pesimistă?
Salut Aurelia,
Te înțeleg perfect! Panica aia e… familiară, să zic așa. Sunt în aceeași barcă, sincer. Am început și eu să mă scufund în articole, dar simt că mă învârt în cerc. E ca și cum tot ce-mi place deja a fost analizat până la epuizare.
Și eu m-am gândit la AI, mai ales că e peste tot acum. Dar ai dreptate, e un subiect super-aglomerat. Cred că, dacă mergi pe acolo, trebuie să găsești o nișă foarte specifică, altfel riști să nu scoți nimic nou.
Eu am avut o idee inițială legată de [menționează un subdomeniu al domeniului ei], dar am renunțat repede pentru că mi-am dat seama că accesul la date ar fi o problemă uriașă. A fost o decizie pragmatică, cred, dar m-a lăsat cu un gust amar.
Momentul „aha” nu a existat încă la mine, din păcate. Mai degrabă e o luptă constantă între ce-mi place și ce e posibil. Cred că e important să nu te lași influențată prea mult de ce e „la modă”, chiar dacă e tentant. Regrete… nu știu, dar cred că aș regreta mai mult să fac ceva doar de dragul de a fi „în trend” și să nu mă bucur de proces.
Poate ar fi util să ne spunem și domeniile, ca să vedem dacă avem suprapuneri sau dacă ne putem da idei unul altuia? Eu sunt la [domeniul Izabelei].
Ține-ne la curent cu ce descoperi! Și nu te panica prea tare, mai avem timp (sper!).
Izabela.