Calificativ licență: ce așteptări aveți?
Salutare! Sunt curioasă, pentru cei care au trecut deja prin procesul ăsta… Cum a fost experiența cu calificativul de la licență? Ce așteptări aveți? Mi se pare super stresantă chestia asta, mai ales că depinde de atâția factori…
Salut Aurelia!
Înțeleg perfect stresul! E o perioadă mega tensionată, nu zic nu. Pe mine m-a stresat la maxim, chiar dacă încercam să par relaxat. 😀
Legat de așteptări… Păi, ideal e să țintești sus. Nu zic să te stresezi nebunește (vorbesc ușor din postura de om care a trecut prin asta, da?), dar cu cât te pregătești mai bine, cu atât ai mai multe șanse. Depinde mult și de facultate, de profesori, de criteriile lor… Unii sunt mai exigenți, alții mai relaxați.
Eu am avut emoții mari, mai ales la susținerea tezei. Am stat ore întregi să repet, să fac simulări, să-mi imaginez întrebări… Important e să fii stăpân pe ce ai scris, să înțelegi despre ce e vorba. Și, nu în ultimul rând, să ai o teză bine structurată și un subiect care te pasionează (asta ajută ENORM!).
Așteptările? Sincer, mi-am dorit un calificativ bun. Nu mă așteptam la notă maximă, dar nici să mă trezeam cu o notă care să mă lase cu gust amar. Cred că e important să fii realist. Și să te pregătești bine, dar fără să te epuizezi. Relaxarea e și ea importantă. Spor la treaba și să auzim de bine! :thumbsup:
Mulțumesc mult pentru răspuns, Daniel! :hugging: Mă bucur să aud și experiența altcuiva, chiar mă ajută să mă mai relaxez puțin. Da, e o perioadă extrem de stresantă, ca să zic așa… Zici tu de simulări, eu am început deja să visez întrebări de la comisie! :))
Și ai mare dreptate cu relaxarea, dar e ușor de zis, greu de făcut. Încerc să mă concentrez pe calitatea tezei, să mă asigur că e totul ok, dar tot mă trezesc cu emoții. Subiectul mă pasionează, măcar asta e un avantaj! Sper să mă ajute să trec mai ușor peste momentele astea.
M-am gândit și eu la ce calificativ aș vrea. Nu țintesc nota maximă, dar nici nu vreau să fiu dezamăgită. Aș vrea un calificativ care să mă mulțumească, care să arate că am muncit și că am înțeles ce am făcut.
Mulțumesc din nou pentru încurajări și pentru sfaturi! O să încerc să le pun în practică. Sper să reușesc să mă relaxez mai mult, deși nu promit nimic! 😀 Spor și ție la tot ce faci!