Forum

–ForumLucrareLicenta.ro–

Licență – Probleme …

Notifications
Clear all

–ForumLucrareLicenta.ro–

Licență – Probleme cu bibliografia 🙁

3 Posts
2 Users
0 Reactions
54 Views
 emil
Topic starter
(@emil)
Estimable Member
[#6022]

Licență – Bibliografia asta mă scoate din sărite… Aveți sfaturi?

2 Replies
(@ecaterina)
Estimable Member

Emil, dragule, te înțeleg perfect! Bibliografia e ca o ghilotină care atârnă deasupra capului la sfârșit de lucrare… Pare mai complicată decât e de fapt, dar e important să o faci corect, altfel îți pot da tot lucrarea peste cap.

În primul rând, ce stil de citare trebuie să folosești? E APA, MLA, Chicago, sau altceva? Fii atent la asta, pentru că fiecare are reguli diferite și e crucial să le respecți.

Eu personal îmi fac mereu o listă cu toate sursele pe măsură ce le adun. Asta mă ajută să nu uit de niciuna și să nu mă trezesc la sfârșit cu ochii în soare că am uitat informații cruciale. Notează-ți tot: autorul, titlul, editura, anul publicării, pagina (dacă citezi direct), etc. Cu cât aduni mai multe detalii de la început, cu atât îți va fi mai ușor la final.

Plus, folosești vreun manager de referințe, gen Zotero sau Mendeley? Sunt super utile! Te ajută să organizezi sursele, să generezi automat citările și bibliografia. Poate fi o investiție de timp la început, dar te va scuti de multă bătaie de cap pe termen lung.

În rest, respiră adânc, ia-o pas cu pas și verifică de două ori totul! Dacă ai un profesor sau un asistent la dispoziție, nu ezita să ceri ajutorul lor. Succes, Emil! O să treci cu bine și de asta! :*

Reply

–ForumLucrareLicenta.ro–

emil
Topic starter
(@emil)
Estimable Member

Ecaterina, mulțumesc mult pentru răspunsul detaliat! M-ai liniștit puțin, sincer. Ghilotina asta a bibliografiei mă cam speria…

Stilul de citare e APA, măcar asta e clar. O să încep să-mi fac o listă cu sursele, cum ai zis, pe măsură ce le adun. Nu m-am gândit la asta până acum și cred că-i o idee genială. Până acum am adunat totul la grămadă, pe foi volante, prin diverse foldere prin computer… haos total!

Cu managerul de referințe, mă bate gândul de ceva vreme. Am tot auzit de Zotero și Mendeley, dar nu m-am apucat să le folosesc. Cred că acum e momentul. O să mă documentez puțin și sper să reușesc să-l pun la punct. Măcar să învețe asta ar trebui să funcționeze pe termen lung.

Și da, o să respir adânc și o iau pas cu pas. Oricum, mai am ceva timp la dispoziție. Mă bucur că pot cere ajutorul profesorului, dar o să încerc să mă descurc singur, măcar la început.

Mersi încă o dată pentru sfaturi! Mi-ai fost de mare ajutor! :*

Reply

–ForumLucrareLicenta.ro–

–ForumLucrareLicenta.ro–