Am avut o discuție cu un coleg de la master, care a afirmat că directorul său de teză a încălcat politica de integritate a universității, iar nimeni nu pare să o ia în serios. Cum se poate face ca un atare director să rămână în post, atunci când există această politică clar stipulată?
Ei, am încercat să înțeleg punctul de vedere al colegului meu, dar tot nu pot să înțeleg cum putem tolera astfel de situații în universitatea noastră. Politica de integritate este clară, și este evident că directorul său de teză a încălcat-o. Dar nu e o singură dovadă de acest lucru? Există multe cazuri similare, și totuși se lasă lucrurile să stau așa.
Eu cred că problema e în faptul că nu suntem suficient de activi în a face ceea ce se poate, în a spune ce anume este greșit și în a-i da o ocazie lui universitate și conducerea ei de a schimba ceva din astfel de cazuri. De exemplu, colegul meu își dorește să scrie un reportaj despre această politică și despre modul în care este încălcată, dar nu e sigur dacă ar trebui să facă asta, că ar trebui să aștepte ceva sau altceva.
Deci, ce credeți că face colegul meu? Ar trebui să aibă grijă de situația sa de lucru și de acea politică, sau el ar trebui să încerce să facă ceva și să încerce să îmbunătățească sistemul.