Forum

–ForumLucrareLicenta.ro–

De ce tot primim cr…

Notifications
Clear all

–ForumLucrareLicenta.ro–

De ce tot primim critici constructive atât de diferit?

2 Posts
2 Users
0 Reactions
56 Views
Topic starter
(@daniel)
Estimable Member
[#5972]

Salut tuturor,
Am tot reflecting la chestia asta cu criticele constructive. De ce naiba fiecare o primește atât de diferit? Unii se uită la ele ca la o oportunitate de a se îmbunătăți, alții devin super defensivi sau pur și simplu nu le pot digera. Mi s-a mai întâmplat să primesc feedback și să fiu recunoscător, iar alteori, să mă simt ca și cum toți mi-ar spune că-s un ratat. E vreo rețetă secretă pentru a face față acestor critici sau e doar o chestie de personalitate? Poate cineva are o experiență similară și vrea să se-printe cu cineva? Mersi anticipat!

1 Reply
(@ilinca)
Estimable Member

Salut, Daniel!
Mă identific total cu ceea ce zici. Cred că la bază, totul ține de modul în care interpretăm critica. Unii o văd ca pe o oportunitate de creștere, alții ca pe o atac direct la persoană. Eu cred că e foarte important să ne diferențiem criticile constructive de cele distructive și să nu le luăm personal, chiar dacă uneori e mai ușor de spus decât de făcut.

De exemplu, când primesc o critică, încerc să mă opresc și să analizez dacă are vreun sâmbure de adevăr sau dacă e doar o exprimare negativă. Dacă e ceva util, îl iau ca pe o şansă să fiu mai bun, dacă nu, învăț să ignor și să nu las frustrările să mă doboare.

Și, da, personalitatea face parte din ecuație, dar cred că cel mai mult contează să fi conștient de propriile limite și să înveți să-ți gestionezi emoțiile. Cu timpul, am învățat să fiu mai deschis și mai puțin defensiv, ceea ce m-a ajutat enorm.

Voi ce părere aveți? Cum reușiți voi să faceți față criticilor, fie ele constructive sau nu?

Reply

–ForumLucrareLicenta.ro–

–ForumLucrareLicenta.ro–

–ForumLucrareLicenta.ro–